Gràcies per realitzar el test!

Has aconseguit entre 44 i 52 dels 60 punts possibles  i això vol dir que…

🤔

T’has quedat a mig camí i et cal una petita empenta per a que la teva presència online estigui enfocada a obtenir resultats.

 

O dit d’una altra manera, al teu marketing digital li falta consistència ja sigui perquè:

  • L’enfocament estratègic de les teves accions és com el Guadiana, que apareix en algunes accions i desapareix en altres; o perquè
  • A l’hora de dissenyar les teves accions només tens en compte alguns dels quatre pilars, fent que la teva presència online sigui com un puzle en el que li falten una o més peces.

Aquesta situació és el que et pot generar una certa confusió sobre l’efectivitat de la teva presència online i les accions que realitzes, que ofereix resultats diferents malgrat la pròpia implementació de les accions sigui la mateixa.

A més, aquesta manca de consistència et fa perdre oportunitats d’optimitzar les teves accions de marketing digital.

Si aquest és el teu cas et proposo que apliquis una o diverses de les mesures següents en funció de l’anàlisi de les accions de marketing digital que hagis realitzat:

  • Defineix objectiusNomés si saps què vols aconseguir amb la teva presència online et serà més fàcil enfocar les teves accions.
  • Afina en la concreció dels teus objectius. Potser ja els tens definits per tal que el clàssic “vull incrementar els ingressos” sigui més específic i mesurable. No obstant, potser et falta concretar d’on procedirà aquest increment específic d’ingressos: de nous clients, de l’augment de la despesa mitjana de compra, de l’augment de les compres recurrents,… Això és un bon principi per a que les teves accions de comunicació vagin alineades des d’un inici i per tant siguin més coherents.
  • Enfoca les teves accions de marketing a algú concret. Voler arribar a tothom amb les teves accions de marketing digital no és gens efectiu. Cal que apuntis bé a aquell perfil de client que t’interessa més que compri els teus productes o serveis i el tinguis en ment quan realitzis les teves accions de marketing.
  • Aprofundeix en el perfil del teu client ideal, mirant d’identificar quines són les preocupacions, problemes o necessitats a les que pot donar resposta el teu producte o servei.
  • Identifica els beneficis o qualitats dels teus productes o serveis més enllà del seu preu i que són un valor afegit per al teu client ideal.
  • Afina la teva proposta de valor buscant una major connexió entre aquesta i el perfil del teu client ideal, especialment en tot allò que es refereix a les seves necessitats, problemes, objeccions i expectatives respecte la compra dels teus productes o serveis.
  • Dibuixa quina és l’experiència de compra que vols que tingui el teu client ideal quan interactua amb les teves accions de marketing. Tenir el mapa del recorregut que ha de fer el client fins arribar a l’acció de compra t’ajudarà a saber quin missatge fer-li arribar en cada moment.
  • Articula les accions de marketing (online i offline) per tal que tinguin major coherència entre elles i es retroalimentin. D’aquesta manera el conjunt de les teves accions contribuiran a tenir una experiència de compra integral i més connectada amb el moment concret en el que es troba d’aquesta experiència.

Això són només algunes coses que pots revisar i replantejar de la teva presència online per tal que guanyi consistencia i puguis optimitzar les accions que ja has realitzat situant-les en un pla de marketing digital més global.

T’animo a que les tiris endavant i si creus que et puc ajudar en alguna cosa només has de contactar amb mi i ens posem a treballar junts pel creixement digital del teu negoci local.

Seguim en contacte!

Dani Muntané

PD: Si tens algun amic o amiga, conegut o familiar que té un negoci local i que vulgui saber l’estat de salut del seu pla de marketing digital comparteix amb ell o ella aquest enllaç: