El marketing digital està fet a mida pels negocis locals

El marketing digital està fet a mida pels negocis locals

La proximitat, el tracte amb el client, la vocació de servei… Són aspectes que estic segur que els clients destaquen del teu negoci.

Però els teus clients han canviat la seva manera de comprar i quan arriben al teu negoci ja disposen d’informació que han trobat a la xarxa sobre els teus serveis, els preus, opinions, comparatives,…

Per això és essencial que siguis capaç de transmetre tot aquest valor més enllà de l’espai físic, i arribar a aquells espais online per on passa l’experiència de compra del client.

Es pot ser un negoci local digital local

fent marketing local digital

La meva missió és incorporar el marketing digital al teu negoci local per a què siguis capaç de:

  • Fer marketing local per transmetre el valor dels teus productes i serveis als teus potencials clients aprofitant l’entorn online i
  • Començar la transformació digital del teu negoci sense que això signifiqui, necessàriament, la transformació del teu model de negoci en un e-commerce o un negoci digital.

Què t’ofereixo?

Si decideixes treballar amb mi podràs incorporar el marketing digital al teu negoci aplicant els criteris d’efectivitat de les grans empreses  a la realitat del teu negoci.

Gràcies a la manera de treballar tindràs en tot moment el control sobre el procés i el resultat, per tal que tinguis la capacitat de prendre decisions sobre el rumb de la presència online del teu negoci.

El marketing digital efectiu consisteix en enfocar-te abans, durant i després de les accions de comunicació.

Per això, si confies en mi per a que treballem junts et podré aportar els meus coneixements sobre social media marketing, email marketing i web marketing, que he pogut posar en pràctica en el meu negoci i en el dels meus clients des de que vaig començar aquest projecte.

Però a part dels coneixements, des d’un inici t’aportaré tres coses sense les quals no entenc el treball amb els meus clients:

Passió

Si alguna cosa mou el món és la passió que li poses allò que fas. Per això tinc clar que per aconseguir que la teva passió (el teu negoci) pugui créixer, jo he de posar-hi la meva passió pel marketing digital i per la feina ben feta.

Compromís

Els resultats que tu obtinguis de treballar junts seran també els meus resultats. Per això, des del principi  m’implico en el teu negoci com si fos el meu i hi dedico els 5 sentits per aconseguir resultats satisfactoris.

Formació

El coneixement és poder, i jo vull que tu també tinguis aquest poder per a què puguis utilitzar-lo quan ja no treballem junts. Per això, mentre treballem plegats et transmetré els meus coneixements per tal que puguis prendre decisions sobre el marketing digital del teu negoci.

Ara bé, per molts coneixements, passió, compromís i formació que et pugui aportar, és important que tinguis clar que NO SÓC RES DEL SEGÜENT:

un mag una agència un gurú un dissenyador web

El camí fins a Vitamina D

Aquest projecte s’inicia el 2011, després d’un procés de re-invenció professional com a conseqüència d’un ERO gentilesa de la crisi econòmica.

A partir d’aquell moment inicio un intens procés de formació per a adquirir els coneixements teòrics i pràctics que em permetessin convertir-me en un professional del marketing digital. Va ser precisament aquest procés de formació el que em va portar a determinar els dos objectius principals sobre els que construir això que estàs veient.

1r: Prioritzar la incorporació dels petits negocis locals al món del marketing digital

En els diferents cursos que vaig realitzar vaig evidenciar que hi havia un sector de l’economia catalana que no era prioritari quant a serveis de marketing digtial: els negocis locals.  

Això volia dir que, si el marketing digital suposava una avantatge competitiva per a les empreses, els petits negocis locals es trobaven en desavantatge. I si això era així, significava que s’estava “debilitant” un dels actius més importants del teixit empresarial català, i l’eix vertebrador socio-econòmic de pobles i ciutats.  

Per tant, el meu primer objectiu havia de ser incorporar el marketing digital als negocis locals per a fer-los més competitius.

2n: Incorporar el marketing digital des d’una perspectiva estratègica i integrada amb el món offline

El boom de les xarxes socials, les webs dinàmiques, el posicionament SEO o el SEM entre altres coses, ha generat entre els negocis locals el síndrome “MUST BE ON” (Has de tenir presència online). 

Això s’ha traduït en que molts d’aquests negocis a preocupar-se per estar presents a la xarxa, sense tenir massa clar amb quin objectiu, com gestionar aquesta presència, com vincular els diferents canals digitals i sobretot com encaixar aquesta presència online en el món offline de la venda física. 

Davant d’aquesta realitat vaig tenir clar que el meu segon objectiu era que la incorporació al marketing digital dels negocis locals fos en base a una planificació estratègica prèvia i a la integració entre el món online i offline

En definitiva, tenia clar que el meu gran objectiu era el creixement digital dels petits negocis locals i és quan el 2014, coincidint amb el naixement del meu primer fill, creo Vitamina D. Marketing Digital per a Negocis Locals.

El toc personal

Una de les coses que ajuda a decidir amb quina persona vols treballar és saber qui hi ha darrera del  professional.

Per això, malgrat no m’agrada massa parlar de mi, et vull explicar alguna cosa perquè em coneguis una mica millor.

Sóc un superfan de la meva família 

Ella és la que m’aporta l’energia i la força per fer coses i seguir crèixent com a persona.

La Cris, la meva companya, és el cor de la família i el motor que ens mou a tots. Sense ella no hauria pogut tirar endavant aquest projecte i moltes altres coses de les que he fet en aquesta vida. 

El Liam, el meu fill, és intensitat pura. Cada vegada que el miro m’al·lucina sentir la incomparable força amb la que m’hi sento vinculat.  En el moment en el que redacto aquesta pàgina té 5 anys i des de que va néixer (el 2014) penso en la sort que he tingut de poder conèixer i educar aquesta petita personeta.

M’apassiona tot el que tingui a veure amb l’educació i al formació

La meva vinculació al món de l’educació en el lleure m’ha fet viure el valor de l’educació no formal en el desenvolupament de les persones. 

De fet m’atreviria a dir que el meu pas per l’escoltisme (primer com a nen i després com a cap) m’ha permès desenvolupar competències com la comunicació interpersonal i de treball en equip, entre altres. I també m’ha aportat una gran quantitat d’amics d’aquells que són per tota la vida.

M’agrada viatjar i conèixer llocs i persones noves

Un amic meu diu que sóc dels que quan viatjo m’agrada confóndre’m amb el paisatge. 

Una de les ocasions en les que més ho vaig aconseguir és quan vaig llençar-me a l’aventura i vaig anar a a Dublin a buscar-me la vida. No era un jovenet (ja tenia 29 anys) però no volia deixar perdre l’ocasió de viure l’experiència de viure fora una temporada. 

Allà vaig aprendre moltes coses del que suposa viure en un país que no és el teu i haver-se d’espavilar buscant feina i lloc on dormir. Una experiència vital amb la que vaig descobrir que m’agradava la cervesa negra i en la que vaig fer bons amics irlandesos amb els que encara tinc contacte. 

M’agraden els animals, la muntanya, anar a buscar bolets, mirar sèries,…

Gossos, gats o periquitos. M’agraden els animals de companyia. Fa uns anys, vaig tenir la Mel, una gata preciosa que es comportava més com un gos que com un gat. Des de que va morir (uns mesos abans de tenir el meu fill), no m’he vist amb cor de tenir-ne un altre. 

També m’agrada anar d’excursió i sobretot si hi ha l’alicient de trobar bolets. Els que més m’agraden són els rovellons (un clàssic), els camagrocs, els fredolics i els ceps, tot i que d’aquests no n’he trobat mai 🙁  

M’agrada veure sèries (com a tu segurament), però no em considero un friki del tema. No veig més d’una sèrie a la vegada, però no deixo passar dos dies entre que n’acabo una i començo una altra. Tampoc no sóc monotemàtic, m’agrada variar de gènere i per això sempre estic obert a recomanacions. Després de Lost, algunes sèries que m’han agradat han estat Downton Abbey, La casa de papel, The Good Wife, Daredevil, 3%.

Bé.. Crec que per no agradar-me parlar de mi, t’he explicat força coses! 

Ara et toca tu! Explica’m alguna cosa sobre tu i el teu negoci.

Anima’t a prendre Vitamina D!! 😄

Vols saber com obtenir resultats amb la teva presència online?

Fes el test i descobreix com millorar el marketing digtial del teu negoci local