Les xarxes socials: un element clau de l’experiència de compra

En un estudi realitzat per AYTM Market es mostra que els consumidors prefereixen el petit comerç local per a realitzar les seves compres.

Aquest estudi publicat a Puromarketing, indica que el 52% dels  enquestats  aposten pel comerç local per un gran valor diferencial: l’atenció i el tracte personalitzat.

A més, els consumidors enquestats també destaquen altres trets diferencials com la preocupació pel client i la vocació de servei (86%), el coneixement del client i les seves necessitats i el tracte personalitzat (84%).

És tal el valor del comerç local, que fins i tot el 61% dels enquestats afirma que pagaria més per donar suport al comerç local.

En definitiva, i malgrat el creixement del comerç electrònic, podem dir que el comerç local manté una bon posicionament respecte els consumidors

Ara el que ens hem de preguntar és com podem treure més partit d’aquests trets diferencials i oferir al client una experiència encara més personalitzada i directe que el vinculi amb el teu petit comerç?

Les xarxes socials són una eina per a mantenir la connexió del client amb el petit comerç més enllà del moment puntual de compra. És a dir, convertir la relació client-comerç en una relació més contínua en el temps que contribueixi a la fidelització dels consumidors habituals.

Ara bé, el més important de tot és que les xarxes socials i el Social Media en general el que permeten és que aquesta relació més contínua entre el consumidor i el petit comerç mantingui els mateixos valors de vocació de servei, preocupació del client i tracte personalitzat. Vegem, sinó, algunes de les característiques del social media aplicades a l’empresa.

El diàleg amb el client.

Les xarxes socials, com el seu nom indica, tenen un sentit totalment multi-direccional, de manera que no és només l’empresa qui adreça missatges al consumidor, sinó que aquest també pot adreçar-se a l’empresa i també als altres consumidors.

Així, les xarxes socials permeten l’atenció de consultes, peticions, suggerències i reclamacions dels clients que poden ajudar a donar una millor resposta a les  seves preferències i necessitats.

Els continguts

Els continguts que aporten valor al nostre comerç i que són interessants per als consumidors en tant que els ofereixen informació útil i complementària relacionada amb el producte i servei que ofereixes.

Aquella idea sobre com cuinar un producte que abans comparties amb el client que et preguntava, ara la pots compartir amb tots els teus clients i convertir-la en un un contingut de valor relacionat amb el teu producte.

O dit d’una altra manera, les xarxes socials ofereixen la possibilitat d’aportar continguts relacionats amb les preferències i interessos dels clients detectats via offline (del contacte personal amb el client que ha vingut al comerç) (offline) o via online.

Ofertes i pormocions a mida del client.

Les xarxes socials tenen un servei per a poder promocionar els teus continguts de tal manera que pots arribar als teus clients potencials en funció dels seus perfils i interessos.

De la mateixa manera, Google Adwords ens permet promocionar el nostre lloc web quan els usuaris facin cerques específiques que tinguin a veure amb el nostre negoci i producte.

I no oblidem el correu electrònic, una eina molt eficient per a connectar amb els nostres clients i oferir-los aquells productes i serveis que més s’ajusten a les seves necessitats i gustos.

Conclusió

En definitiva, el social media et dóna la possibilitat d’enfocar el marketing del teu comerç local o microempresa i dels  teus productes i serveis ajustant-se a la teva clientela (tant la habitual com la potencial) i optimitzant la inversió.

O dit d’una altra manera, el social media marketing no deixa de ser la conitnuitat i amplificació del marketing de proximitat que realitzes diàriament amb els teus clients.

Aprofites les xarxes socials i altres canals digitals per potenciar l’atenció al client? Quin ús de les xarxes socials seria el més adequat per al teu negoci?

Deixa un comentari